Suomen johdon pitää seistä oikeuden ja Israelin puolella

 

 

Vasemmistoliiton valtuutettu Oskari Rantala kirjoitti (KSML 24.10.) kansanedustajakolumnini (KSML 14.10.) olleen paljastus “nykyhallituksen politiikasta ja suhtautumisesta Lähi-idän konfliktiin”.

Rantalan kirjoitus puolestaan oli esimerkki siitä, millä tavoin vasemmistopuolueet yleisesti suhtautuvat Israeliin, vaikka samalla ovat syyttäneet perussuomalaisia antisemitismistä ja yleensä puolustavat ihmisoikeuksia henkeen ja vereen.

Yleisesti ottaen alkuperäiskansojen oikeuksia omiin historiallisiin maa-alueisiinsa kunnioitetaan. Juutalaisten nimi juontuu Juudeasta, heidän alkuperäiseltä asuinseudultaan. Miksi heidän kohdallaan tätä periaatetta ei tulisi noudattaa?

Pidän vähintäänkin pöyristyttävänä tapaa, jolla Rantala vertaa israelilaisia puolueita Hamasiin; silmittömän väkivaltaiseen ja kaikkia maailman juutalaisia vastaan hyökkäämiseen kannustavaan terroristijärjestöön.

Suomen päätös äänestää tyhjää YK:n päätöslauselmassa oli äärimmäisen tärkeä linjaus.

Vasemmiston kaupunginvaltuustossakin ajamat boikotit siirtokunnissa valmistettuja tuotteita kohtaan kääntyvät lopulta palestiinalaisia vastaan: tuhannet paremmin palkatut palestiinalaiset menettävät niiden seurauksena työnsä. Tämä nähtiin, esimerkiksi silloin, kun SodaStreamin tehdas siirrettiin boikottien vuoksi Israelin puolelle.

Ja mitä tulee Suomen asekauppaan Israelin kanssa: sitä tulee ehdottomasti jatkaa. Se, että muut tahot ovat aloittaneet sotia maata vastaan, ei ole syy Suomelle tai muillekaan länsimaille lopettaa siellä valmistettujen asetarvikkeiden ostamista.

Toistan: Israelilla on oikeus puolustautua. Sana “puolustautua” jo itsessään kertoo, että Israel ei ole konfliktin aloittaja. Myös vuosina 1948, 1967, 1973 alkaneet sodat ovat olleet muiden kuin Israelin aloittamia.

Israel on toistuvasti ja painokkaasti varoittanut Gazan siviilejä. Ongelmallista tilanteessa on muun muassa se, että Hamas käyttää siviilejä ihmiskilpinä. Lisäksi Hamasilla palestiinalaisväestön joukossa suuri kannatus ja paljon valtaa.

Viime viikolla YK:n yleiskokous vaati välitöntä humanitaarista tulitaukoa Gazaan. Suomen päätös äänestää tyhjää YK:n päätöslauselmassa oli äärimmäisen tärkeä linjaus. Suomi piti kiinni siitä, että Hamasin terroriteot on tuomittava. Siihen YK ei kyennyt.

Tämä ei ole ensimmäisen kerta, kun YK nostaa Israelin tikun nokkaan. Nyt Suomen uusi johto osoitti seisovansa oikeuden puolella.

Aikana, jona iskut juutalaisia vastaan kaikkialla Euroopassa ovat lisääntyneet järkyttävällä vauhdilla, juutalaislapset joutuvat pelkäämään koulumatkalla ja synagogissa joudutaan noudattamaan tarkkoja turvatoimia, on syytä niin oikealla kuin vasemmallakin keskittyä tuomitsemaan Hamasin toimet ilman sivulauseita ja muttia.

Kirjoittaja jyväskyläläinen kansanedustaja (ps.).