Yrittäjät ovat avainasemassa Jyväskylän työllisyyden ja talouden kasvussa

Jyväskylän kaupungin talous tulisi tasapainottaa luomalla työpaikkoja, jotta työllisyys nousisi ja sitä kautta verotuloja.

Pieni- ja keskikokoiset yritykset ovat ratkaisevassa asemassa uusien työpaikkojen syntymisen suhteen.

Yritysten kasvu on avain Jyväskylän työllisyyden nousuun ja hyvinvointiin. Ilman yritysystävällistä Jyväskylää emme voi huolehtia lapsista, nuorista ja vanhuksista.

Yrittäjien ja teollisuuden kilpailukykyä tulee parantaa kumoamalla Jyväskylän pähkähullu tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Mitkään tähän tavoitteeseen liittyvät toimenpiteet eivät saa nostaa yritysten tai jyväskyläläisten elämisen ja asumisen kustannuksia.

Suomen päästöt ovat vain promillen koko maailman päästöistä, eikä sillä ole mitään vaikutusta mihinkään ilmaston lämpenemiseen.

Ilmastotoimet eivät saa köyhdyttää jyväskyläläisiä, eikä karkoittaa yrittäjiä ja teollisuutta Kiinaan. Jyväskylässä autoa tarvitaan elämiseen, eikä ruoka ja tavarat kulje kauppoihin polkupyörällä.

Kotimaista paikallista yrittäjää tulisi tukea Jyväskylässä. Tulisi tapauskohtaisesti arvioida, onko kaupungin viisasta tuottaa palvelu itse vai tilata se paikallisilta yrittäjiltä.

Palveluiden hinnan lisäksi on arvioitava laatua ja huomioitava onko tuottaja paikallinen. Jyväskylän tulisi kilpailuttaa palvelut siten, että paikallisilla kotimaisilla toimijoilla olisi mahdollista osallistua tarjouskilpailuihin.

Paikallisen tuotannon mahdollistamisesta hyötyy sekä Jyväskylän talous että työllisyys.

Jyväskylän ei tule missään tapauksessa olla mukana luomassa yksityisiä monopoleja yksityistämällä vesi- ja sähkölaitoksia.

Jyväskylän hyvä sijainti keskellä Suomea tuovat mahdollisuudet kaupungille ja yrityksille kasvuun, ja tätä tulisi hyödyntää entistä paremmin.

Yritystonttien tarjontaa ja myyntiä olisi hyvä tehostaa ja näin houkutella uusia yrittäjiä Jyväskylään.

Matkailukohteena Jyväskylän olisi mahdollisuus kehittää sen kaunista maisemaa, luontoaan ja vesistöänsä paremmin kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön.

Eduskunnassa tulisi tehdä päätöksiä, että yrittäjien olisi halvempaa palkata uusia työntekijöitä, eikä pienten yritysten tarvitsisi maksaa arvonlisäveroja.

Vetovoimainen Jyväskylä tukee yrittäjiä ja luo uusia työpaikkoja!

 

Kaisa Garedew