Kansanedustajakolumni | Joulun sanoma näkyy myös hallituksen päätöksissä

Eduskunta sai työntäyteisen syksyn aikana valmisteltua ensi vuoden budjetin ja on päässyt tekemään ensimmäisiä hallitusohjelman mukaisia päätöksiä.

Loppusyksyn ajan katseet ovat olleet itärajalla. Perussuomalainen sisäministerimme Mari Rantanen on toiminut vaikeassa tilanteessa jämäkästi ja tehnyt selväksi, että hybridihyökkäys on voitava torjua kaikissa olosuhteissa. Vaikka se vaatisi pikaisia lakimuutoksia.

Sisäisen turvallisuuden merkitys näkyy myös vuoden 2024 talousarviossa, johon sisältyy sekä poliisin operatiiviseen toimintaan että rajavartiolaitokselle lisärahoitusta.

Joka vuosi budjetin käsittelyn yhteydessä hallituspuolueiden jäsenet saavat vaikuttaa siihen, miten valtiovarainvaliokunnan määrittämä jakovara, eli niin kutsutut joululahjarahat jaetaan. Keski-Suomen kohteet olivat vahvasti edustettuna. Lämmin kiitos hyvästä rakentavasta yhteistyöstä keskisuomalaisten kansanedustajien kesken!

Eduskuntaan lähdin puolustamaan lapsia ja kristillisiä arvoja.

Suurin yksittäinen summa, noin 800 000 euroa, korvamerkittiin Keuruun Vaasantien kiertoliittymien kehittämiseen. Kymmenkunta muutakin keskisuomalaista kuntaa sai liikenneinfra- ja muihin kohteisiinsa kipeästi kaivattua tukea, yhteensä yli miljoonan euron verran.

Olen puolustanut Jyväskylässä ja Keski-Suomessa vahvasti maaseutua ja kyläkouluja, joten iloitsen kylätoiminnan 200 000 euron valtionavusta, jolla voidaan tukea myös Keski-Suomen satojen kylien pysymistä elinvoimaisina.

Eduskuntaan lähdin puolustamaan lapsia ja kristillisiä arvoja, ja arvomaailmani näkyy myös joululahjarahoissa. Jyväskylässä toimiva kristillinen koulu saanee varmastikin osansa Kristillisten koulujen ja päiväkotien liiton 250 000 euron rahoituksesta. Myös Keuruun Iso Kirja -opistolle myönnettiin 250 000 euroa.

Näin loppuvuodesta haluan vielä lämpimästi kiittää kaikkia keskisuomalaisia menneestä vuodesta ja tästä mahdollisuudesta olla mukana vaikuttamassa Suomen suuntaan. Kiitos tuestanne ja luottamuksestanne, kannustuksestanne ja yhteydenotoistanne.

On yhteinen agendamme pitää Keski-Suomi elinvoimaisena ja koko Suomi turvallisena. Niiden eteen teemme jokainen omalla tavallamme työtä.

Työtä onkin ollut todella paljon, mutta nyt hiljennymme eduskunnassa lähes koko maailman kanssa viettämään joulua.

Joulun sanoma on todellinen vielä 2000 vuoden jälkeenkin. Tallin vaatimattomiin olosuhteisiin syntyi Betlehemissä Vapahtaja, joka pelastaa tänäänkin ihmisiä synneistään. Sen sanoman varaan olen itsekin perustanut elämäni. Keskellä levotonta maailmanaikaa toivotan jokaiselle keskisuomalaiselle siunattua ja rauhallista joulunaikaa!

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Keski-Suomesta.