Ei kannabikselle

𝐘𝐡𝐭𝐞𝐢𝐬𝐤𝐮𝐧𝐧𝐚𝐧 𝐭𝐮𝐥𝐢𝐬𝐢 𝐨𝐥𝐥𝐚 𝐭𝐮𝐫𝐯𝐚𝐥𝐥𝐢𝐧𝐞𝐧 𝐩𝐚𝐢𝐤𝐤𝐚 𝐤𝐚𝐬𝐯𝐚𝐚, 𝐚𝐢𝐤𝐮𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐡𝐭𝐚̈𝐯𝐚̈ 𝐨𝐧 𝐬𝐮𝐨𝐣𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐥𝐚𝐩𝐬𝐢𝐚 𝐣𝐚 𝐧𝐮𝐨𝐫𝐢𝐚.
Kannabiksen laillistaminen lisäisi kannabiksen saatavuutta ja sitä kautta sen kokeilua nuorten keskuudessa. Erityisesti nuorille kannabiksen kokeilu ja käyttö on erittäin vaarallista, koska aivojen kehitys päättyy vasta 25-vuotiaana.
Kannabis aiheuttaa muistihäiriöitä, keskittymishäiriöitä, oppimisvaikeuksia kuten häiriöitä tarkkaavaisuudessa ja vaikeuksia ratkaista ongelmia. Kannabis aiheuttaa koordinoinnin, harkintakyvyn ja reaktioajan muutoksia, jotka lisäävät uhkaavia vaaratilanteita erityisesti liikenteessä. Niissä maissa, missä kannabis on laillistettu, on kannabikseen liittyvät liikennekuolemat lisääntyneet.
 
Kannabis aiheuttaa riippuvuutta, masennusta, ahdistusta, paniikkikohtauksia, kannabispsykoosia joka voi laukaista skitsofrenian sekä usein muita mielenterveysongelmia. Pitkään kannabista käyttäville kehittyy riippuvuus, jolloin käyttäjä ei pysty olemaan ilman ainetta tai hallitsemaan sen käyttöä.
 
Kannabis on porttihuume kovempiin huumeisiin ja madaltaa kynnystä kokeilla muitakin huumeita. Päihtymykseen voi liittyä erilaisia aistiharjoja ja illuusioita, jotka johtavat pelkotiloihin.
 
On todettu, että kannabis voi lisätä kurkunpään syövän, eräiden aivo- ja ydinjatkoksen kasvaimien sekä miehillä eturauhassyövän ja naisilla kohdunkaulan syövän riskiä. Kannabis aiheuttaa verenkiertomuutoksia ja sen takia yksikin käyttökerta voi nostaa sydänsairaudesta kärsivien infarktiriskiä. Kannabiksen käytöstä seuraa usein keuhkosairauksia. Raskauden aikainen kannabiksen käyttö lisää vauvalle lapsuusajan syöpien kehittymisen riskiä ja muita haittavaikutuksia.
 
Taloudellisesti yhteiskunnalle kannabis lisää menoja, koska terveydenhuollon päivystyskäynnit, sairaalahoidot, päihde- ja mielenterveystyö sekä liikennetapaturmat kasvavat kannabiksen käytön lisääntyessä. Kannabis vahingoittaa ihmistä ja sitä kautta koko yhteiskuntaa, siksi sitä ei tulisi laillistaa.