Ruotsin tietä ei pysäytetä seksuaaliterapialla

Ruotsin tietä ei pysäytetä seksuaaliterapialla


Olen asunut Tukholmassa 2000 vuodesta lähtien useamman vuoden ajan. Näin sinä aikana omin silmin, miten turvallisen Tukholman lähialueen ”lintukoto” muuttui maahanmuuttajien toiminnasta levottomaksi lähiöksi, jossa poltettiin autoja, viereisessä huoneistossa toimi bordelli, juna-asemat tuhottiin ja sotkettiin toistuvasti, uimahallissa riehuttiin ja pyörät rikottiin.

Esikoisemme synnyttyä emme halunneet hänen kasvavan Ruotsissa ja muutimme Suomeen. Päätin tehdä kaikkeni, että Suomi ei lähde samalle Ruotsin tielle. Olen viiden lapsen äiti, haluan vaikuttaa elämälläni siihen, että omilla lapsillani olisi turvallinen isänmaa kasvaa ja elää. Äitiys muuttaa ajatusmaailmaa ja antaa ihmeellisesti syyn vaikuttaa yhteiskuntamme suuntaan.

Iltalehti uutisoi siitä, miten täysin sivullinen 12-vuotias tyttö kuoli toukokuussa Tukholmassa jengiampumisen seurauksena. Tyttö oli ollut McDonaldissa. Tuo tyttö olisi voinut olla, vaikka meidän lapsi. Tänä vuonna on Ruotsissa ammuttu jo 48 henkilöä jengisotien seurauksena.

Tästä olen monesti varoittanut, että Suomi on Ruotsin tiellä. Suomessa on jo nyt 11 katujengiä, joihin liittyy väkivaltarikoksia ja huumausaineita. Katujengiin kuuluvista 95 % on ulkomaalaistaustaisia. ( Ilta-Lehti, Suomen poliisi järjestöjen liiton puheenjohtaja, Jonne Rinne)

Yle uutisoi 3.10 siitä, että ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina seksuaalirikoksissa. Raiskauksien epäillyistä 27 % on ulkomailla syntyneitä. Seksuaalirikollisten lähtömaista painottuu Lähi-itä, maat joissa on islam pääuskontona. Vaikka tulija ei itse olisi sitoutunut muslimi, ovat kulttuurin tavat ja arvot niin vahvat, että ne kulkevat tulokkaiden mukana. Esimerkkinä on kunnia-ajattelu, ettei nainen saa loukata miehen kunniaa.

Lähi-idän kulttuurissa on lapsiavioliitot sallittuja, eikä heillä ole olemassa mitään suoja ikärajaa lapsille. Tämä selittää lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan. Suurin osa ulkomaalaistaustaisista seksuaalirikollisista on vuonna 2015 Lähi-idästä yksintulleita, luku- ja
kirjoitustaidottomia, paremman elintason ja elämän perässä liikkeelle lähteneitä nuoria miehiä.
Eikö tästä olla mitään opittu, kun toiminta jatkuu samanlaisena?

Hallitus tarjoaa näille seksuaalirikollisille seksuaaliterapiaa ja ottaa Suomeen 1000 turvapaikanhakijaa lisää ensi vuonna, Syyrialaisia 400 ja Afgaaneja 200.
Näistä turisteista tulee kallis lasku veronmaksajille, lukuisat oikeudenkäynti- ja tulkkauskulut, vankilassa ylläpitokulut, koulutus, terveydenhoitokulut sekä hyvin todennäköisesti koko loppuelämän täysi ylläpito sosiaalituilla.

Emme voi ikinä mitata rahassa niitä karmeita seurauksia, mitä seksuaalisesti hyväksikäytetyt lapset joutuvat kärsimään. Seurauksena ovat lukemattomat tuhoutuneet lasten elämät. Seksuaalinen hyväksikäyttö tuhoaa lapsen elämän syvältä monitahoisesti. Toipumisajat ovat pitkiä, eivätkä mitkään terapiat tai hoidot poista hyväksikäytön jälkiä kokonaan. Hyväksikäytetyllä on edessä pitkä, kipeä ja kallis toipuminen. Hyväksikäytön seuraukset kantautuvat vuosien päähän ihmissuhteisiin. Näiden lasten elämät ovat pirstaleina ja he kantavat usein tuskaa sekä häpeää vielä seuraavillekin sukupolville.

Ulkomaalaiset, jotka toimivat rikollisesti pitäisi saman tien palauttaa takaisin omaan kotimaahansa. Kannatan  Iso-Britannian ja Tanskankin suunnittelemaa mallia, missä turvapaikanhakijat viedään Keski-Afrikkaan Ruandaan.

Raakalaismaisen Venäjän hyökkäyssodasta johtuen Suomen tulisi vastaanottaa ja auttaa vain Ukrainalaisia todellisia hätää kärsiviä, joista suurin osa on naisia ja lapsia.
Mitä vielä pitää tapahtua, että muutos Suomen lainsäädännössä tapahtuu? Kuka kantaa vastuun raiskatuista naisista ja lapsista?

Kaisa Garedew